Aktuellt

Västra Hamnens skola är en kommunal grundskola i Malmö stad. Detta en en pedagogisk webbplats för elever och vårdnadshavare på Västra Hamnens skola. För mer information gå till:
Klimatmanifestationer
Information till vårdnadshavare angående de nationella proven 190314

Från och med måndag den 4 mars är vi åter alla samlade på Västra hamnens skola. Vi tackar Stapelbäddsskolan för att de ställt upp med lokaler för tre av våra klasser!Både personal och elever tycker det känns skönt att komma tillbaka till sina egna klassrum igen. Alla schema är uppdaterade och finns i schemavisaren som vanligt.


Information om fritids:

De vårdnadshavare som har barn på fritidshemmet och en inlagd mailadress i skola24 kommer under fredagen den 1 mars få ett mail angående påsklovet. Det är nämligen så att alla kommunala grundskolor i Malmö nu har fått Skola24Fritids kopplat till ordinarie Skola24. Här kommer all korrespondens om vistelsetider, lov, studiedagar, ledigheter och stängdagar. Här kan man också som vårdnadshavare registrera om barnet ska hem tidigare eller följa med kompis samma dag som det avser. Detta system är något vi kommer att testa under vårterminen och då med start med vistelsetiderna för påsklovet. Vi kommer att använda Skola24Fritids fullt från skolstarten i augusti 2019.


På torsdagen innan sportlovet hade åk 7-9 för tredje året i rad filmgala på Panora. Evenemanget blev mycket uppskattat och våra elevkonferencier från åk 7, 8 och 9 gjorde ett fantastiskt jobb med att presentera filmer och vinnare i biosalongerna. Våra filmdagar har också blivit omskrivna av Pedagog Malmö. Artikeln finns att läsa här:

Vad innebär en PÅ VÄG-dag.pdf
På Väg/Transfer
Information till medarbetare, vårdnadshavare och elever 190115

Pilotprojekt: Drogfri skola


studieverkstad.pdf

Nu startar vi studieverkstad på torsdagar. Välkomna!


Brev till vårdnadshavare penningtvätt.pdf

Penningtvätt – info till vårdnadshavare i åk 7-9

Polisen har startat en nationell insats för att informera om och att arbeta förebyggande mot unga personers inblandning gällande brott mot penningtvättslagen.

Polisområde Malmö vill därför nå ut till alla vårdnadshavare för Malmös högstadieskolor.

Antalet ungdomar och unga vuxna som agerar penningmålvakter har ökat kraftigt de senaste åren, cirka 70 procent är mellan 15 och 25 år, men även så unga som 12 år har upptäckts.

I och med digitaliseringens framfart har det blivit lättare att snabbt föra över pengar. Att be om en enkel tjänst som att föra över pengar går oftast mycket fort. Den som agerar penningmålvakt är heller inte alltid medveten om att hen begår ett brott. Läs mer i ovanstående bilaga.

Information till vårdnadshavare och elever i åk 4-6 och på fritids - 190110
Brand
Information till vårdnadshavare och elever med anledning av branden - uppdaterad information 190107

Filmdagarna för högstadiet!

Årets tema som röstats fram av eleverna är FÖRÄNDRING och de tre genrer eleverna kan välja mellan är komedi, deckare och dystopi (framtida katastrofscenario).

Filmtemat börjar med att eleverna under två heldagar, mån 17/12 och ons 19/12, får producera egna filmer i grupper (inom klassen) och sedan avslutas det hela med en tredje dag då det blir filmgala. Då visas alla filmer på Panora under en förmiddag, 14/2, under festliga former i två salonger.

Från och med vårterminen 2019 har elever i årskurs 7–9 har rätt till busskort om färdvägen mellan skolan och hemmet är minst 4 kilometer. Elever som berörs får ett brev från sin skola.

https://malmo.se/Forskola--utbildning/Grundskola/Stod-och-service/Skolskjuts/Kostnadsfritt-busskort-for-ak-7-9.htmlVH Information Västra hamnens skola byggstaket final.pdf

Från och med nästa termin kommer gatan utanför skolan att byggas om. Vi vill redan nu påminna er och eleverna om att använda övergångsställena när ni ska korsa gatan under byggtiden! Det kan också bli svårt att parkera på gatan när det östra körfältet byggs om.

Mer information finns i ovanstående pdf.


Vecka 50 är det dags för våra elever i åttan/skolår 8 att gå ut på sin första praovecka. Förhoppningsvis har de en spännande vecka att se fram emot.

Syftet med praon, som numera är obligatorisk, är framförallt att eleverna ska få en inblick i arbetslivet och chans att prova på ett yrke.

Välkomna på skolråd 29 november kl 18.00-19.30. Plats: Västra Hamnens skola.

Läslov
Information till elever och vårdnadshavare - utskick 181026
Föräldramöte 180904.pdfFrån föräldramötet 180904


Tisdagen den 4 september hade vi föräldramöte på Västra hamnens skola. Skolledningen informerade och sedan höll Helena Nord en föreläsning om utmaningen att vara tonårsförälder och vad man kan tänka på för att skapa förutsättningar för en hälsosam livsstil hos barn och ungdomar. De bifogade bildspelen visades på föräldramötet i kombination med muntlig information och dialog och det som står där behöver sättas i den kontext som respektive talare skapade.


Föräldramöte Västra hamnens skola - 180904.pdfEn hälsning och visad uppskattning från ett par föräldrar: Stort tack för ännu en termin och för att ni utbildar våra ungdomar. Ni gör skillnad!

Det värmer och uppskattas alldeles oerhört och vi tackar så mycket.


Stort tack till alla elever i åk 9 för en fin avslutningsmiddag igår kväll och så klart ett speciellt tack till er som organiserat det. Det var så bra ordnat och med god mat, trevlig bordsplacering och massor av glädje och gemenskap. Just gemenskap, glädje och omtanke kändes under kvällen och med de personliga små rimmen till all personal på plats visade ni er uppskattning och tacksamhet. Så fint! J Nu ser vi fram emot fina sista dagar på terminen och tillsammans ser vi till att de fylls av just gemenskap, glädje och omtanke.

/Charlotte Löfqvist, rektor

Den nya dataskyddslagen träder i kraft fr o m den 25 maj och på Malmö Stads hemsida, som kommer uppdateras kontinuerligt, hittar ni information: www.malmo.se

Den 3 maj är det premiär för grundskoleförvaltningens nya e-tjänst där vårdnadshavare till elever i förskoleklass, grundskola och grundsärskola kan ansöka om skolskjuts.

Nytt inför nästa läsår är att även förskoleklasselever kan få skolskjuts, att avståndsvillkoren har ändrats och att den centrala skolplaceringsenheten beslutar om rätten till skolskjuts. ­­

Vi vill uppmärksamma er på att det finns information om skolskjuts inför läsåret 2018/2019 på Komin och malmo.se.

Information och inbjudan FMN 180524.docx

Här kommer några bilder från utställning på Malmö konsthall.

Det kom ca 65-70 stycken till vernissaget! Det blev en trevlig stund med lärare, elever, föräldrar, släktingar och vänner som kom för att se elevernas skapande skola projekt på Malmö konsthall. Många positiva föräldrar!

min odradek2.pdf
Malmös pedagogpris 2018.pdf

Vill du prova på att spela basket?


Går du i åk 4-9 på Västra Hamnens skola?

Då är du välkommen till Stapelbäddskolans sporthall onsdagar 15.30-16.30, med reservation för lov.

Det är helt gratis och sker i samarbete med Malbas!

Optiskt buller på Malmö Museer

Här är bilder från utställningen ”Optiskt buller” som visades på Malmö museer, på andra våningen av Tekniken och sjöfartens hus. Eleverna i årskurs 8 på Västra hamnen skola, ställde ut textila, tredimensionella former.

Under vårterminen 2017 skissade eleverna på mönster som de sedan arbetade vidare med genom olika textila trycktekniker (mjölpastareservage, tejpning, schablon och linoliumtryck). Under höstterminen 2017 har eleverna utvecklat de textila trycken till tredimensionella former, genom handsömnad.

De tredimensionella formerna visades genom en installation som bildar ett “Optiskt buller”.

Vi har en skoltidning!

Du hittar den på vastrahamnensskoltidning.wordpress.com

Den har bara varit igång i ett par veckor men det sker redan nästan dagliga uppdateringar av innehållet. I redaktionerna sitter elever från samtliga klasser och årskurser. Bokmärk sidan så du kan följa utvecklingen. Läs, begrunda och gläds åt elevernas idoga arbete!

Slöjden intar Balagan!


Eleverna i årskurs 4 har arbetat med temat Djurmasker som nu ställs ut på Stadsbibliotekets avdelning Balagan.

Eleverna fick uppdraget att kombinera sina kunskaper från både textil- och trä för att gestalta en djurmask. Visst blev de fina!