Aktuellt

Västra Hamnens skola är en kommunal grundskola i Malmö stad. Detta en en pedagogisk webbplats för elever och vårdnadshavare på Västra Hamnens skola. För mer information gå till:

Skolråd

Nu är det snart dags för läsårets första skolråd och vi vill hälsa både nya och trogna representanter välkomna till ett nytt läsår med god samverkan. Vårt skolråd är just ett forum för samverkan mellan hem och skola och i enlighet med vårt senaste möte är tanken att vi ska fortsätta att ha fokus på hälsa och det hälsofrämjande arbetet för att tillsammans skapa goda förutsättningar för våra barn och ungdomar att få en hälsosam livsstil och därmed ett bra mående. Tillsammans har vi en samlad kompetens som vi kan använda för att våra barn och unga ska få de bästa förutsättningarna. På skolrådet diskuteras inte enskilda individer, hur mycket läxor en klass har i ett visst ämne och liknande utan då får lärare kontaktas för svar. Även frågor eller synpunkter när det gäller skolmaten är något som får vidarebefordras till Skolrestauranger då det är en tjänst som vi köper från dem.

Vi ses torsdagen den 27 september kl. 18.00-19.30 på Stapelbäddsskolan i deras konferensrum på fjärde våningen. Vi inleder tillsammans med Stapelbäddsskolan och fortsätter sedan själva.

På agendan på vårt första möte står:

• Nuläget på skolorna i Västra hamnen
  • Återkoppling från förra läsåret och det senaste mötet (se bilaga)
  • Hur vill vi fortsätta vårt arbete och vår samverkan?
Föräldramöte 180904.pdf

Från föräldramötet 180904

Tisdagen den 4 september hade vi föräldramöte på Västra hamnens skola. Skolledningen informerade och sedan höll Helena Nord en föreläsning om utmaningen att vara tonårsförälder och vad man kan tänka på för att skapa förutsättningar för en hälsosam livsstil hos barn och ungdomar. De bifogade bildspelen visades på föräldramötet i kombination med muntlig information och dialog och det som står där behöver sättas i den kontext som respektive talare skapade.

Föräldramöte Västra hamnens skola - 180904.pdf

En hälsning och visad uppskattning från ett par föräldrar: Stort tack för ännu en termin och för att ni utbildar våra ungdomar. Ni gör skillnad!

Det värmer och uppskattas alldeles oerhört och vi tackar så mycket.

Stort tack till alla elever i åk 9 för en fin avslutningsmiddag igår kväll och så klart ett speciellt tack till er som organiserat det. Det var så bra ordnat och med god mat, trevlig bordsplacering och massor av glädje och gemenskap. Just gemenskap, glädje och omtanke kändes under kvällen och med de personliga små rimmen till all personal på plats visade ni er uppskattning och tacksamhet. Så fint! J Nu ser vi fram emot fina sista dagar på terminen och tillsammans ser vi till att de fylls av just gemenskap, glädje och omtanke.

/Charlotte Löfqvist, rektor

Den nya dataskyddslagen träder i kraft fr o m den 25 maj och på Malmö Stads hemsida, som kommer uppdateras kontinuerligt, hittar ni information: www.malmo.se

Den 3 maj är det premiär för grundskoleförvaltningens nya e-tjänst där vårdnadshavare till elever i förskoleklass, grundskola och grundsärskola kan ansöka om skolskjuts.

Nytt inför nästa läsår är att även förskoleklasselever kan få skolskjuts, att avståndsvillkoren har ändrats och att den centrala skolplaceringsenheten beslutar om rätten till skolskjuts. ­­

Vi vill uppmärksamma er på att det finns information om skolskjuts inför läsåret 2018/2019 på Komin och malmo.se.

Skolskjuts på Komin

www.malmo.se/skolskjuts

Information och inbjudan FMN 180524.docx

Här kommer några bilder från utställning på Malmö konsthall.

Det kom ca 65-70 stycken till vernissaget! Det blev en trevlig stund med lärare, elever, föräldrar, släktingar och vänner som kom för att se elevernas skapande skola projekt på Malmö konsthall. Många positiva föräldrar!

min odradek2.pdf
Malmös pedagogpris 2018.pdf

Vill du prova på att spela basket?

Går du i åk 4-9 på Västra Hamnens skola?

Då är du välkommen till Stapelbäddskolans sporthall onsdagar 15.30-16.30, med reservation för lov.

Det är helt gratis och sker i samarbete med Malbas!

Optiskt buller på Malmö Museer

Här är bilder från utställningen ”Optiskt buller” som visades på Malmö museer, på andra våningen av Tekniken och sjöfartens hus. Eleverna i årskurs 8 på Västra hamnen skola, ställde ut textila, tredimensionella former.

Under vårterminen 2017 skissade eleverna på mönster som de sedan arbetade vidare med genom olika textila trycktekniker (mjölpastareservage, tejpning, schablon och linoliumtryck). Under höstterminen 2017 har eleverna utvecklat de textila trycken till tredimensionella former, genom handsömnad.

De tredimensionella formerna visades genom en installation som bildar ett “Optiskt buller”.

Vi har en skoltidning!

Du hittar den på vastrahamnensskoltidning.wordpress.com

Den har bara varit igång i ett par veckor men det sker redan nästan dagliga uppdateringar av innehållet. I redaktionerna sitter elever från samtliga klasser och årskurser. Bokmärk sidan så du kan följa utvecklingen. Läs, begrunda och gläds åt elevernas idoga arbete!

Slöjden intar Balagan!

Eleverna i årskurs 4 har arbetat med temat Djurmasker som nu ställs ut på Stadsbibliotekets avdelning Balagan.

Eleverna fick uppdraget att kombinera sina kunskaper från både textil- och trä för att gestalta en djurmask. Visst blev de fina!