Classroom åk 4-6

Digitaliseringsprocessen för Malmö Stads grundskolor har tagit några steg framåt och vi har valt att följa med i denna. De tidigare Elevrummen finns således inte längre. Varje klass har emellertid en kalender under fliken Classroom på den pedagogiska hemsidan och i kalendern finner ni klassens aktuella uppgifter.

Classoom är ett digitalt klassrum för elever och lärare, där kan lärare lägga ut matriser, tips, länkar, underlag, videos, uppgifter, läxor och påminnelser.

Eleverna i sin tur kan maila sin lärare, lämna in sina uppgifter och se om den är försenad med något.

Det som syns i kalendern här på sidan är enbart det som läraren lagt in med en datummärkning, alltså inte bedvidmaterial, tips, länkar eller meddelanden.

Om man som förälder är nyfiken på ämnesuppgiftens innehåll så ber man sitt barn att logga in på sitt Googlekonto och visa startssidan för Classroom. På sin startsida ser eleven alla de digitala klassrum som hen är kopplad till. På högstadiet används Classroom och kalendrar i högre utsträckning än på mellanstadiet där andra informationskanaler används mer frekvent. Ni kommer således att märka att innehållet i kalendrarna och de digitala klassrummen ser olika ut. Här finns en pedagogisk frihet.